Automatisch beantwoorden van telefonische oproepen

In de moderne wereld verwachten klanten snel, efficiënt en accuraat antwoord op hun vragen, zelfs buiten de reguliere kantooruren. Met onze geavanceerde automatische oproepafhandelingsoplossing kunt u inkomende telefoongesprekken naadloos en persoonlijk beantwoorden met behulp van AI-technologie. Of het nu gaat om eenvoudige vragen of specifieke klantinformatie, onze oplossing zorgt ervoor dat uw klanten altijd de juiste informatie krijgen.

Belangrijkste kenmerken:

Gepersonaliseerde ervaring door automatische klantherkenning

Bij binnenkomende oproepen wordt de klant automatisch herkend op basis van het telefoonnummer. Is het telefoonnummer niet bekend? Als alternatief kan de klant eenvoudig zijn klantennummer invoeren om herkend te worden. Deze klantgerichte aanpak zorgt voor een gepersonaliseerde ervaring vanaf het begin van het gesprek.

IVR voor gepersonaliseerde route

Een intelligente IVR (Interactive Voice Response) helpt klanten efficiënt door het systeem te navigeren door hen te vragen waar hun vraag over gaat. Of het nu om vragen over facturen, productinformatie of projectstatus gaat, de IVR stelt gerichte vragen om het onderwerp te achterhalen. Zo kan de klant snel de juiste informatie ontvangen die relevant is voor hun vraag.

Relevante gegevens ophalen op basis van onderwerp en klant

Afhankelijk van het gekozen onderwerp en de herkende klant, worden relevante gegevens direct uit uw CRM- of ERP-systeem opgehaald en gebruikt om het AI-antwoord te ondersteunen. Dit zorgt ervoor dat klanten altijd toegang hebben tot actuele en nauwkeurige informatie. Enkele voorbeelden:

  • Facturen: De meest recente facturen en betaalstatussen worden automatisch opgehaald en verwerkt in het AI-antwoord.
  • Projectstatus: Gedetailleerde projectinformatie, voortgang en belangrijke mijlpalen worden uit uw systemen gehaald om de klant direct van de juiste updates te voorzien.
  • Overige onderwerpen: Afhankelijk van het gekozen onderwerp ontvangt de klant relevante informatie, volledig geïntegreerd met uw bedrijfsdata.

Deze integratie met uw bestaande systemen zorgt voor naadloze informatievoorziening en efficiënte klantenservice.

AI-gebaseerde antwoorden

Zodra de relevante gegevens zijn opgehaald, stelt onze geavanceerde AI snel en accuraat een gepersonaliseerd antwoord samen. Dit antwoord wordt vervolgens via spraaktechnologie aan de klant meegedeeld, zonder dat menselijke tussenkomst nodig is. Dit zorgt voor een naadloze klantervaring met direct resultaat.

Mogelijkheid tot escaleren naar menselijke agent

Als de klant niet tevreden is met het automatische antwoord, of als de vraag complexer is, kan de oproep eenvoudig worden geëscaleerd naar een menselijke agent. Dit zorgt voor een soepele overgang van AI-ondersteuning naar persoonlijke service.

Beheertools

Gespreksmonitoring, analyse en zelflerend systeem

  • Volledig overzicht van alle oproepen
    Het systeem biedt een volledig overzicht van alle inkomende gesprekken. Elk gesprek wordt vastgelegd en bewaard voor latere analyse of training van de AI.
  • Gedetailleerde gespreksanalyse
    Per oproep kan een agent precies zien welke keuzes de beller heeft gemaakt in de IVR, welke vragen zijn gesteld en welke antwoorden de AI heeft gegeven. Dit helpt bij het identificeren van mogelijke verbeterpunten in de communicatie en dienstverlening.
  • Beoordeling door agenten
    Agenten kunnen na elk gesprek aangeven of het gegeven antwoord correct was. Indien het antwoord niet voldoet aan de verwachtingen, kan de agent een verbeterd antwoord invoeren, waar de AI van leert. Hierdoor wordt de AI steeds slimmer en verbetert de nauwkeurigheid van toekomstige antwoorden.

Beheer van informatie die aan de AI wordt meegegeven

Beheerders hebben de mogelijkheid om eenvoudig documentatie en achtergrondinformatie te beheren. Dit stelt hen in staat om de AI-antwoorden continu te verfijnen en te optimaliseren. Zo wordt ervoor gezorgd dat de AI altijd toegang heeft tot de meest actuele en relevante gegevens, wat de nauwkeurigheid van de antwoorden verhoogt. Mocht het antwoord niet voldoen aan de verwachtingen, kan dit vaak worden herleid tot ontbrekende of onvolledige achtergrondinformatie, wat vervolgens eenvoudig kan worden bijgewerkt.

Deze benadering helpt ervoor te zorgen dat klanten altijd de juiste en up-to-date informatie ontvangen tijdens hun interacties met de AI.

Gebruiksscenario's

  • Overbelasting van de klantenservice: Wanneer er te veel inkomende oproepen zijn of wanneer de wachttijden te lang worden, kan het systeem automatisch overschakelen naar AI-antwoorden. Dit zorgt ervoor dat klanten snel en efficiënt worden geholpen, zelfs tijdens drukke momenten.

  • 24/7 bereikbaarheid: Buiten kantooruren zorgt onze AI ervoor dat klanten altijd een antwoord krijgen. Dit stelt uw organisatie in staat om continu beschikbaar te zijn, zonder extra personeel in te zetten.

  • Volledige automatisatie van de klantendienst: Met onze oplossing kunt u uw klantenservice volledig automatiseren. Klanten krijgen antwoorden op hun vragen zonder de noodzaak van menselijke tussenkomst, wat zorgt voor efficiëntere processen en lagere kosten.

  • Uitgaande enquêtes: Automatiseer uw klanttevredenheidsonderzoeken door gebruik te maken van uitgaande telefoongesprekken. In plaats van medewerkers in te zetten, kan een AI-gestuurde telefoonoproep klanten vragen naar hun ervaring en feedback geven op vastgestelde antwoorden. Dit maakt het eenvoudig om gestructureerde gegevens te verzamelen over klanttevredenheid en mogelijkheden voor verbetering, zonder menselijke tussenkomst.

Breng nu uw klantenservice naar het volgende niveau met AI

Met onze automatische oproepafhandelingsoplossing biedt u uw klanten 24/7 service van topkwaliteit, waarbij ze altijd geholpen worden op een manier die hun behoeften centraal stelt. Of het nu gaat om eenvoudige informatie of complexe vragen, onze AI zorgt voor een probleemloze en efficiënte afhandeling van elk gesprek.

Wilt u meer weten?

Maak een telefonische afspraak via ons formulier.
Of krijg een live demo door te bellen naar +32 3 641 66 80.

Optimaliseer uw klantendienst vandaag nog en ervaar hoe onze AI-oplossing uw telefonische klantenservice naar een hoger niveau tilt! 

AnswerPal